Kiskorom kedvenc sütije volt nagyon szerettem mikor anyukám ezt készítette vasárnapra, alig vártuk, hogy megkapjuk az edényt amiből ki lehetett nyalogatni a krémet. A minap mikor nosztalgikus hangulatomban újra eszembe jutott, gondoltam elkészítem a születésnapomra, de nem a hagyományos módon, hanem kicsit másképpen. Nem bántam meg, nagyon jó volt az összhang a citrom a baracklekvár és a csokis íz között. Többen kértétek a receptet, kis késéssel de megszületett. Kellemes időtöltést hozzá!
Hozzávalók:
Tészta:
- 20dkg barnacukor
- 5 db tojás sárgája
- 5dkg vaj
- 2dkg holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg teljeskiörlésű liszt
- 2 dl tej
Kenéshez: 3 evőkanál sárgabarck lekvár
Habhoz:
- 3 tojásfehérje
- 1 citom leve
- 15 dkg cukor
Csokimáz:
- 15 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2 evőkanál sötét kakaópor
- 15 dkg vaj
Először a tésztát készítjük el, Habosra keverjük a cukrot, tojás sárgáját és vajat, majd hozzá adjuk a többi hozzávalót. Sütőpapirral kibélelt formába tesszük és előmelegített sütőben 150 fokon sütjük kb 20 percig.
Ha kihült megkenjük a baracklekvárral. Felverjük a tojáfehérjét gőz felett, és rákenjük a lapra. Amíg elkészül a csoki máz be tesszük a hütőbe.
A mázat megfőzzük. A tejbe beletesszük a cukrot és jól felfőzzük míg elolvad a cukor ezután bele tesszük a kakóport és sűrűre fözzük, ha kész még melegen bele tesszük a vajat és simára keverjük kicsit hűtjük és ráöntjük a fehérje tetejére. Ezután jól lehűtjük és szeleteljük. Másnap a legfinomabb mikor jól összeértek az ízek, persze ha addig kibírjátok :)
Jó étvágyat!