Finomságok egészségesen

Mézes - mákos szelet

2020.08.05 15:42

 

Készítünk egy mézes tésztát:

5 dkg cukor, 2 dkg vaj, 2 evőkanál méz - ezeket felolvasztjuk, majd hozzáadunk 1 egész tojást, 1 kiskanál szódabikarbónát és végül 20 dkg lisztet. Két lapot sütünk belőle.

Készítünk egy mákos piskótát:

Habosra keverünk 10 dkg cukrot, 3 tojássárgájával, hozzáadunk 2 evőkanál vizet és 3 evőkanál olajat. Beleteszünk 6 dkg lisztet, 5 dkg darálatlan mákot és 1 kávéskanál sütőport végül a tojásfehérjéből keményre vert habot.
Megsütjük abban a tepsiben, amiben a mézes lapokat sütöttünk.

Krém:

1 liter tejet 3 cs. vaníliás pudinggal felfőzzük, ízlés szerint cukrozzuk. Ha kihűlt hozzáadunk 1 cs. habosra kevert vajat.

Sütemény összeállítása:

Mézes lapot megkenjük vékonyan barack lekvárral, rá a krém fele majd a mákos tészta. Erre is vékonyan lekvár majd a krém másik fele. Tetejére a másik mézes lapot tesszük. Hagyjuk pihenni, puhulni a tésztát, majd szeleteljük és porcukorral meghintjük.

Lehet hogy első olvasásra macerásnak tűnik, de nem az! és nagyon finom!

Tepsi méret: 32 x 20