Egy új őrület érkezett, biztosan te is találkoztál már vele. Ez a torta nagyon látványos, fenséges díszítésű, amelynél csak a képzeletünk szabhat határt. Nagyon sokféle variáció létezik, van aki linzer tésztával, van aki piskótával készíti, van aki sablé tésztával, ami a franciák egyik közkedvelt tésztája, a nyitott pite tészta. A krémnek pedig csak a képzelet szab határt: -lehet tejszínes, mascarponés, vajas, csokis, ganase, kávés ki mit szeret. Én most sablé tésztával és vaníliás krémmel készítettem.
Krém hozzávalói:
- 2dl tejszín
- 250gramm mascarpone
- 70gramm porcukor
- 1kanál vanília aroma
A mascarponét kever össze a porcukorral és a vanília aromával. A keményre vert tejszínhez add a mascarponés részt, és kész is a szuper állagú jó tartású ínycsiklandó krém. Mehet a habzsákba, és a tésztára kicsi halmokat nyomj egymás mellé. Mehet rá a második réteg és egy újabb adag krém. A tetejét tetszőlegesen díszítheted gyümölcsökkel, csokival, engedd szabadjára a kreatív oldalad.
Jó étvágyat hozzá!