Finomságok egészségesen

Bodza szezon, akkor bodzaszörp

2014.05.25 15:41

Ma reggel nagyon szép idő van itt Münchenben, ezért biciklire pattantunk és elmentünk a Pasingi parkba bodzavirágot gyűjteni. Kellemest a hasznossal egy kis testedzés, és ha hazaértünk, akkor kezdődhet a szörpkészítés.

Jó nagyot bicikliztünk és nagyon szép virágokat sikerült találni. A nagy bringatúra után jól megéheztünk így először ebédeltünk. Most pedig neki álltunk a bodza szörp készítésének. 

A virágokat leszedtem a száráról, a citromokat beáztattam és megtisztítottam. 

Akkor kezdődhet az összeállítás. 

Hozzávalók:

20 szép nagy tányér kinyílt egészséges virág

3 liter víz

2 citrom leve és 2db citrom szeletelve

1kg cukor

A virágokat dunsztosüvegbe tesszük (nekem most itt nincs, ezért edénybe tettem) és ráöntjük a vizet beleöntjük a citrom levet összekeverjük és rákarikázzuk a citromokat. Ezután letakarva 48 órát állni hagyjuk. Majd ha letelt a 48 óra a cukrot összekeverjük a leszűrt lével üvegekbe töltjük, lezárjuk és betesszük a befőzőautómatába 80 fokon és 20 percig dunsztoljuk. Majd ha kihűlt felhelyezzük a kamrába a többi finomság, szépség mellé! :)