Ma reggel nagyon szép idő van itt Münchenben, ezért biciklire pattantunk és elmentünk a Pasingi parkba bodzavirágot gyűjteni. Kellemest a hasznossal egy kis testedzés, és ha hazaértünk, akkor kezdődhet a szörpkészítés.
Jó nagyot bicikliztünk és nagyon szép virágokat sikerült találni. A nagy bringatúra után jól megéheztünk így először ebédeltünk. Most pedig neki álltunk a bodza szörp készítésének.
A virágokat leszedtem a száráról, a citromokat beáztattam és megtisztítottam.
Akkor kezdődhet az összeállítás.
Hozzávalók:
20 szép nagy tányér kinyílt egészséges virág
3 liter víz
2 citrom leve és 2db citrom szeletelve
1kg cukor
A virágokat dunsztosüvegbe tesszük (nekem most itt nincs, ezért edénybe tettem) és ráöntjük a vizet beleöntjük a citrom levet összekeverjük és rákarikázzuk a citromokat. Ezután letakarva 48 órát állni hagyjuk. Majd ha letelt a 48 óra a cukrot összekeverjük a leszűrt lével üvegekbe töltjük, lezárjuk és betesszük a befőzőautómatába 80 fokon és 20 percig dunsztoljuk. Majd ha kihűlt felhelyezzük a kamrába a többi finomság, szépség mellé! :)