A nyersétkezést közel egy hónapja kezdtem el és kisebb nagyobb sikerrel napi szinten sikerül fogyasztanom. Bár párom még nem szeretne teljesen elszakadni a húsfogyasztástól, így neki külön szoktam főzni. A húst én már teljesen mellőzöm. A nyersétkezéshez az alapanyagokat már majdnem teljesen sikerült feltöltenem a készletet. Meg kell állapítanom, hogy nem drágább, mint a normál étkezés, sőőőőt ha jól össze adom, akkor még olcsóbb is. Ha már az alapkészlet meg van, akkor csak töltögetni kell a különböző magokat és persze a friss zöldségeket. Már elég szép kis fűszernövény "kertet" sikerült összehoznom az ablakban :)
A héten vásároltam avokádót és hagytam egy kicsit érni, így ma jött el a napja, hogy el is készítsem. Annyira belelkesedtem, hogy a céklát is ki akartam próbálni, így vacsira lett 3 féle kence.
A cékláspástétommal már régóta szemezek, de ő is most érett meg az elkészítésre. Amit nem is bántam meg, mert nagyon fincsi lett!
Mivel többen kértétek tölem így megosztom a receptet.
Lássuk a hozzávalókat
- 2 fej cékla (közepes) én 4 kicsit fgtam, mert így tudtam megvásárolni és nem akartam a másik kettőt rakosgatni, ezért az enyém kicsit folyósabb lett, de nekem nagyon bejön így!
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál köménymag , ha van örölt az is jó (én egészet tettem bele)
- só ez ízlés szerint kb 1 mokkáskanál, de inkább kostóld
- örölt bors
- esetleg torma (ezt nem tettem bele, mert nem volt itthon)
- én tettem bele egy kiskanál frissen facsart citromlevet
Minden hozzávalót turmixgépbe teszel és jól összeturmixolod, vagy botmixszerrel jól összedolgozod. Én az utóbbival készítettem. Ha a két fej céklát fogtad, akkor sűrűbb lesz és akár formába is teheted tálalás előtt úgy nagyon guszta lesz. Ne ijedj meg a köménytől, nagyon jó ízvilágot varázsol. Én személyszerint nem szeretem a köményt, de ez most nagyon ízlett!
Ezután tedd egy megfelelőzárható edénybe és egy kis időre a hűtőbe. Ha lehűt, akkor fogyaszthatod.
Jóétvágyat hozzá!