Már néhányszor készítettem felvágottat hiszen ez azért finomabb, mint a bolti és ami fontos tudom, hogy mi van benne. Ha tudsz házi húst beszerezni az a legjobb, de sajnos itt Münchenben még nem találtam ilyen lehetőséget, így marad a bolt. De egy fokkal jobb, mint a felvágott készen. Ma vásároltunk 1kg csirkemellet és abból készítettem egy zöldséges felvágottat és egy simát. A sima még pácban van a zöldséges már készen van éppen most hűl.
Ha te is szeretnéd kipróbálni itt megtalálod a hozzávaókat.
30 dkg csirke mell
1 csokor petrezselyem
1 evőkanál snidling
1-2 gerezd fokhagyma
2 csík pritamin paprika
só
bors
1 babérlevél
Az ízesítést variálhatod ízlésed szerint.
Ez egy egyszerű recept, semmi más nem kell hozzá, csak egy kis elszántság és türelem :) no és az elmaradhatatlan szeretet.
A húst le kell darálni vagy aprítógépben összevágni, én mindent egyben bele tettem az aprítógépembe és össze vágtam egyben. Majd mikor kész volt megkosoltam mi is híányzik még belőle, azt pótoltam és a végén a pritamin paprikát felkockázva hozzákevertem kézzel. Alufóliába tekertem úgy hogy előtte 1 levél babérlevelet ketté törtem és az oldalához nyomtam, majd bele tekertem az alufóliába úgy, hogy a két végét megtekertem úgy nézett ki, mint egy nagy szaloncukor :)
Ezután előmelegítettem a sütőt 180 fokra a kész felvágottat bele tettem egy tepsibe öntöttem alá kb 1 dl vizet és 30 percig sütöttem. Majd a sütőben hagytam hűlni, mikor már majdnem kihűlt kiszedtem a csomagból le szedtem róla a babérlevelet és hagytam teljesen kihűlni, bár nem tudtam megvárni mert meg kellett kostolnom, igazán finom lett. A többi felvágotthoz képest kicsit szárazabb, de akkor is jobb, mint a bolti :)
A pácolt csirkét holnap készítem, ahogy elkészült annak a receptjét is megosztom itt.
A régebbi recepteket itt találod: https://alkotasok.webnode.hu/news/hazi-parizsi-egyszeruen/
és itt: https://alkotasok.webnode.hu/news/kovetkezo-felvagott-recept/