Közeleg a tél és ilyenkor előkerül a dió és az alma. A napokban megajándékoztak egy kis doboz dióval. Megtörtem és azon morfondíroztam, hogy mit is készítsek belőle. A dió pucolás közben eszembe jutott, hogy nem rég vásárolatm új sütőformákat amiket ki szerettem volna már próbálni. Hát itt az alaklom és mindjárt neki is láttam. A diót megdaráltam és kezdődött is az alkotás.
Hozzávalók:
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 20 dkg barna cukor
- 1 egész tojás
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt
- 1 csomag sütőpor
- csoki a tetejére (elhagyható)
A hozzávalókat összekeverjük először a nedves majd a száraz hozzávalókat. Füszerezd meg egy csepnyi szeretettel és töltsd formába. Előmelegített sütőbe 180 fokon sütjük, ha kihült tehetünk csokit a tetejére.