Finomságok egészségesen

Fekete-fehér pite

2015.07.24 21:40

 

Hozzávalók: 

A tésztához: 

- 2 tojásfehérje

- fél bögre barna cukor

- 200g kókuszreszelék

- 1/4 bögre liszt

Fekete-fehér töltelékhez:

- 2 tojássárgája

- 3/4 bögre sűrű tejszín

- 170g étcsokoládé

- 2 evőkanál konyak vagy brandy

- 170g fehércsokoládé

- 2/3 bögre tejföl

Mártáshoz: málna és porcukor vagy méz

 

Tegyük a tojásfehérjéket egy tálba és verjük fel a barnacukorral kemény habbá. Majd tegyük hozzá a kókuszreszeléket és a lisztet. Ezt a masszát nyomkodjuk bele egy 25cm-es átmérőjű levehető aljú kosárka formába, amit előzőleg kivajaztunk. 180C fokon süssük 20-25 percet. ( Ne legyen túl sötét, mert akkor kiszárad) Ha megsült, hagyjuk 5 percig a formában,, majd borítsuk ki tortarácsre. Hagyjuk kihűlni.

A fekete töltelékhez tegyük a tojásárgákat egy hőállóedénybe a tejszínnel együtt és tegyük vízgőz fölé, kevergessük míg sűrűsödni nem kezd ezután tegyük bele az étcsokit és keverjük, míg el nem olvad.

A fehér töltelékhez tegyük úgy szintén hőálló edénybe a fehércsokoládát a tejföllel és keverjük olvadásig. Ezután tegyük félre kicsit hűlni. Ha a torta alap kihűlt kanalazzuk bele a krémeket és villával kavarjuk meg a tölteléket. Ezután tegyük hűtőbe várjuk meg míg megdermed, ezután fogyasszuk málna vagy eper pürével.

Nagyon finom hűsítő édesség lehet a forró napokon! 

Jó étvágyat hozzá :)