Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 tojásfehérje
- fél bögre barna cukor
- 200g kókuszreszelék
- 1/4 bögre liszt
Fekete-fehér töltelékhez:
- 2 tojássárgája
- 3/4 bögre sűrű tejszín
- 170g étcsokoládé
- 2 evőkanál konyak vagy brandy
- 170g fehércsokoládé
- 2/3 bögre tejföl
Mártáshoz: málna és porcukor vagy méz
Tegyük a tojásfehérjéket egy tálba és verjük fel a barnacukorral kemény habbá. Majd tegyük hozzá a kókuszreszeléket és a lisztet. Ezt a masszát nyomkodjuk bele egy 25cm-es átmérőjű levehető aljú kosárka formába, amit előzőleg kivajaztunk. 180C fokon süssük 20-25 percet. ( Ne legyen túl sötét, mert akkor kiszárad) Ha megsült, hagyjuk 5 percig a formában,, majd borítsuk ki tortarácsre. Hagyjuk kihűlni.
A fekete töltelékhez tegyük a tojásárgákat egy hőállóedénybe a tejszínnel együtt és tegyük vízgőz fölé, kevergessük míg sűrűsödni nem kezd ezután tegyük bele az étcsokit és keverjük, míg el nem olvad.
A fehér töltelékhez tegyük úgy szintén hőálló edénybe a fehércsokoládát a tejföllel és keverjük olvadásig. Ezután tegyük félre kicsit hűlni. Ha a torta alap kihűlt kanalazzuk bele a krémeket és villával kavarjuk meg a tölteléket. Ezután tegyük hűtőbe várjuk meg míg megdermed, ezután fogyasszuk málna vagy eper pürével.
Nagyon finom hűsítő édesség lehet a forró napokon!
Jó étvágyat hozzá :)