Ebben a hőségben valami könnyű finom vacsorára vágytam, így megint neki álltam alkotni. Nem akartam húst, és valami különleges jutott eszembe. Ma vásároltunk karalábét és nagyon szép friss volt a levele is, ezért sajnáltam volna kidobni, gondoltam készítek belőle krémlevest, de olyan soknak bizonyult, hogy két felé választottam és a másik feléből palacsinta készült. Mégpedig zablisztből és kókusztejből, hogy még egészséges is legyen :) és ne hízlaljon.
Íme a recept:
50 gramm zabpehely (darálva vagy zabliszt)
1 evőkanál útifűmaghéj
100 gramm karalábé levél (turmixolni)
1 tojás (tojás elhagyható, ha kókusztejjel készíted!)
1 dl kókusztej (lehet rízstej vagy zabtej is, de akkor óvatosan a vízzel)
1 dl víz
só
1 gerezd fokhagyma
Minden hozzávalót összeturmixoltam kb 5 percig, hogy jó krémes állagú legyen, ha szükséges akkor lehet még higítani, de ne legyen túl híg! Majd pihentetni kb 15 percet.
Ezután palacsintasütőben nem normál méretű palacsintákat sütünk. Kisebbet. Kikenni a sütőt olivaolajjal vagy kókusz olajjal és belekanalazni egy kicsi merőkanállal majd kicsit szétteríteni a kanál segítségével, ne legyen túl vékony! Sütni közepes hőfokon és egy kés segítségével megfordítani. Ne süsd túl sokáig!!
Ebből a mennyiségből nekem 10 db kicsi méretű palacsinta lett. Zaziki szósszal tálaltam. De készíthetsz mellé kapor szószt vagy akár karalábé szószt is.De önmagában is isteni finom, próbáld ki te is.