Finomságok egészségesen

Következő felvágott recept

2014.05.20 09:33

Az előző bejegyzésben olvashattad a párizsi receptet. Ennek tovább fejlesztett változatát készítettem most el.

Bevallom nekem a csirke mell, nagyon száraz és tömény volt, ezért most elmentünk egy hentes boltba és vásároltunk nagyon szép zsírszalonnát (aminek túlnyomó részéből töpörtyűt sütöttünk) és disznó combot, ami nem színtiszta hús volt, hanem kicsit zsírosabb. 

Íme a recept:

- 48dkg disznóhús
- 15dkg zsírszalonna
- 2 tojásfehérje
- 200 mili liter tejszín
- 5 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só, fekete bors, fehér bors, és a többi ízesítő hozzáadása a te szád íze szerint folytatandó :)
 
Elkészítés:
A húst mikor ledaráltam. Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Az elején kicsit hígnak látszik a massza, de ahogy kevered folyamatosan elkezd sűrűsödni. 
 
Kiegészítés: 15dkg szója granulátum, nem a génkezelt! Ezt áztasd be vízbe, amit előzőleg beízesítettél és kicsit megsóztál. kb fél órát hagyd ázni. Fél kaliforniai paprika felkockázva.
Ha össze gyúrtad a húst a hozzávalókkal akkor felezd el a mennyiséget és az egyik adaghoz keverd hozzá a kinyomkodott szóját és a  felkockázott paprikát. Vagy bármilyen más zöldséget.
 
Én most így csináltam, de a szója elhagyható.
Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Én most kettő részre osztva készítettem egyik részről, mert nem egyforma, másik részről, mert amikor a párizsit készítettem nagyon nagy volt és nehezen fért bele a főző edénybe. Így paraktikusabb volt. Feltekerjük kolbászt formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 – 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 40 – 50 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Majd lehűtjük a hűtőszekrényben. Hűtés után jól szeletelhető. A végeredmény 1148g lett. Kb 1 hétig áll el hűtőszekrényben. De ne fóliába csomagold, ha teheted inkább vastagabb kéztörlő papírba.
 

A következő receptbe pirospaprikát is belecsempészek a hazai ízek kedvéért... :) 

és már teszt alatt van a húsmentes felvágott is.... nemsokára olvashatod
 
Jó étvágyat hozzá! 

Olvass tovább: párizsi receptje >>>

Joghurtról >>>