Finomságok egészségesen

Szalonnás-zöldborsós fusilli

2016.02.03 14:02

Ma valami gyors és egyszerű ebédet terveztem. Meg néztem a hütőt, hogy milyen alapanyagokkal rendelkezem. Eszembe jutott, hogy egy régi kedvenc. Minden megtalálható itthon. Ezért neki is láttam az elkészítésének. 

Hozzávalók:

30 dkg kolozsvári szalonna

30 dkg zöldborsó

30 dkg fusilli 

1 nagy fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

csipet oregáno

1,5 dl tejszín

1,5 dl marhahúsleves

só, bors

1 evőkanál liszt

reszelt parmezán sajt és vágott petrezselyem 

A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk és aranysárgára pirítjuk, a hagymát hozzáadjuk és együtt pirítjuk vele. Ezután liszttel meghintjük és az egészet rövid ideig együtt pirítjuk; egy csipetnyi oregánóval és fokhagymával fűszerezzük, végül felöntjük a marhahúslevessel.  Addig főzzük ezt a mártást, míg jól besűrűsödik. Hozzáadjuk a meg főtt tésztát és a borsót, sóval és borssal ízesítjük belekeverjük a tejszínt és az egészet 10 percig kis lángon a tűzön hagyjuk. 

Tálalás előtt reszelt parmezán sajttal és vágott petrezselyemmel szórjuk meg ezt az egyszerűen, gyorsan elkészíthető, de nagyon ízletes és kiadós egytálételt. 

 

Ha haza mentünk Magyarországra, biztos, hogy ki próbálom a szénhidrátmentes tésztával is, mert nagyon ízletes és karcsúsító fogás lehet. 

 

Jó étvágyat kívánok! 

by- Hajni