Finomságok egészségesen

Tavasz akkor orgona

2015.05.06 11:14

Elég régen jelentkeztem, ha jól látom karácsony óta nem is sikerült bejegyzést készítenem erre a weboldalra. Bevallom nagyon sok minden történt ez idő alatt, rengeteg jó dolog így kicsit háttérbe szorult a sütés-főzés :) De a jó hír az, hogy remélhetőleg ha ilyen jól alakulnak a dolgok továbbra is, akkor újra haza mehetünk, halleluja...

Mai nap kicsit borongósan indult és az eső is neki eredt, így arra gondoltam, hogy hasznos dologgal töltöm az időmet, ha már egyedül kell lennem. 

Reggel, ahogy felhúztam a rolót, az orgonabokor szépsége fogott meg, majd egy kis ötlettől vezérelve eszembe jutott, hogy miért ne csinálhatnék szörpöt belőle, ha már ilyen gyönyörű és friss. Azonnal neki is láttam. Az udvarról begyűjtöttem néhány virágot, a legszebbeket! Éppen le tudtam szedni még az eső előtt. Aztán nekiláttam az időigényes feladatnak, leszedni a virágokat. De kárpótolt az orgona illata és gyönyörűséges színe, jól feltöltődtem vele! Így reggel 8 óra magasságában teljesen jól indult a napom. Az illata eszembe juttatta a gyerekkoromat, amikor szedtem anyák napjára az orgonát, imádtam akkor is már. 

Az orgonavirágokat leszedegetjük a szárról, hogy zöld egyáltalán ne kerüljön bele. Majd szirupot főztem, ebbe bele tettem a virágokat és a végén a citromsavat és néhány citrom levét. Még melegen tiszta üvegekbe töltöttem. Hmmm nagyon finom! Aki szereti a bodzaszörpöt, biztos nem fog csalódni ebben sem! 

Az üvegeket fel diszítem és akár ajándéknak is lehet adni! Próbáld ki te is nem fogsz csalódni! Jó időtöltést!

 

Hajni