Édességet lehet egészségesen, cukor, liszt-mentesen is készíteni röpke 40 perc alatt. Kelesztésnek búcsút inthetünk, gyorsan rumli nélkül elkészül és a végeredmény, hát....itt az idő, hogy kipróbáld biztos, hogy nem fogsz csalódni, ha pontosan betartod a mennyiséget és a lépéseket! Ma egy túrós finomságot hoztam málnalekvárral megbolondítva hozzáadott cukor, liszt nélkül. Amit használok hozzá a Szafi free expressz lisztkeverék és saját készítésű túró, sajátkészítésű tartósítószermentes,cukormentes lekvárral.
Lássuk a receptet:
Tészta hozzávalói:
-
400 g Szafi free expressz lisztkeverék
-
100 g Szafi Reform eritrit
-
2 g tiszta só
-
2 db M-es tojás (156 g)
-
30 g frissen facsart citromlé
-
+10 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
- 700g túró
- 4evőkanál eritrit
- 1evőkanál útifűmaghéj
- 1db tojássárgája(elhagyható)
- xilites vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- málnalekvár
A tészta hozzávalóit külön a nedves és külön a száraz hozzávalókat kimérjük pontosan majd összekeverjük. Hagyjuk 5percig állni majd 2/3 részét kinyújtjuk nagyobbra, mint a torta forma, hogy az oldaláig felérjen. Tedd bele a formába, ezután a kikevert túrótölteléket töltsd bele a tésztába, simitsd el, majd kend meg tetszés szerint a málnalekvárral, lehet kicsit vastagabban is. Majd a fennmaradó 1/3 tésztát nyújsd ki akkorára, mint a forma, ki is szúrhatod, formázhatod, díszítheted kedvedre. Ezután tedd a töltelék tetejére, igazítsd el és nyomkodd össze, hogy ne tudjon ki jönni a töltelék. Lekenheted tojással, de el is hagyhatod. Majd előmelegített sütőbe 180C fokon 40-50 percig hagyd a sűtőben. Ha ki szedted a sűtőből tedd rácsra és hagyd kihűlni, majd ezután szedd le róla a formát és szeletelheted.
Jó étvágyat!