Sokféle zsemlével próbálkoztam már és ez most nagyon meg tetszett. Ízre is nagyon finom és állagra is, nem tömör nem kemény. Lehet belőle szendvicset is készíteni, de önmagában is nagyon finom. Az elkészítését legközelebb kicsit másképpen fogom elkészíteni, hogy egy számmal nagyobbak legyenek, de első kisérletre sem lettek rosszak.
Hozzávalókat itt találod
- 300 gramm zabpehely (durvára darálva)
- 150 gramm túró (lehet zsírszegény is)
- 3 tojásfehérje
- 5 gramm só
- 5 gramm sütőpor
- 50 gramm víz (a tojások nagyságától függően, lehet hogy picit több vizet vesz fel a tészta)
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd zsemléket formázunk, A tetejét beleforgathatjuk magokba és bevagdalhatjuk, mint a zsemléket. 10 db-ra osztva a tésztából mini zsemléket kapunk, ha nagyobbra osztod, akkor 5-6 zsemléd lesz ebből a mennyiségből. A tésztának kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta. Ezután előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.