Finomságok egészségesen

Mákosguba áfonyával és mascarponéval

2018.01.17 19:05

Már régen jelentkeztem, jó vagy rossz ki tudja. Dolog mindig van sosem unatkozunk. HálaIstennek :) 

Jó néhány embertől hallottam, hogy unatkozik és csak a neten tudnak lógni, hát én sosem tudtam unatkozni. Mindig vannak új ötleteim és nagyon sok mindent kipróbálok. Jelenleg a sajtgyártás reitelmeibe temetkeztem és amikor nem a sajtok világát tanulom, kutatom, akkor pedig bútorokat újítok fel, festegetek. De persze a főzés sütés is mindennapos program, így jönnek a jobbnál jobb ötletek. Most egy régi édességet turbóztunk fel közösen férjemmel és alakítottunk át cukormentesre. Áfonyával bolandítva, mascarponés tetővel megsütve. Hát isteni finom édesség lett új köntösbe öltöztetve. Ha van kedved próbáld ki! 

Itt találod a receptet:

Ha kipróbáltad már a Szafi termékeket és te is a kedvelői közé tartozol, akkor ne hagyományos kifliből készítsd el, hanem a szafi kifliből, még finomabb és egészségesebb élményben lesz részed. Természetesen így azok is megehetik, akik gluténallergiásak. 

Végy 5 darab kiflit számodra megfelelőt (hagyományos bolti, vagy Szafis)

2dl tejet (ez lehet rízs tej is, mi is azt használtunk) forralj fel 

2 evőkanál eritrittel és 

1 nagy marék aszalt vörösáfonyával. 

1 csomag xilites vaníliás cukor

100g darált mák

250g mascarpone

4 tojásfehérje + 4 evőkanál eritrit

1 kávéskanál fahéj

kókusz zsír a forma kikenéséhez

A kifliket szeleteld fel, a jénai tálat kend ki kókusz zsírral, majd tedd bele a kifliket, ezután a tejjel locsold meg és szórd meg a mákkal ezután hintsd meg kevés fahéjjal. Ezt rétegezd addig amíg el nem fogy minden hozzávaló. Ha te nem szereted az édesítőket, akkor használhatsz mézet is, vagy hagyományos cukrot is. 

Ezután verd fel a tojásfehérjéket az eritrittel(vagy cukorral) amikor jó kemény habod van ekkor óvatosan forgasd bele az előzőleg kihabosított, fellazított mascarponét. Ha kászen vagy, akkor rétegezd rá a mákos kiflid tetejére, hogy mindenhova jusson. Megbolondíthatod egy kis kandírozott narancshéjjal is, ha szereted, nagyon jól illik hozzá. Ezután tedd be az előmelegített sütőbe 180C fokra 20 percre, ekkor már szép barna lesz a teteje. Ha kiszedted a sütőből más tálalhatod is. Hidd el nem marad el a dicséret, nagyon finom!

 

Jó étvágyat kívánok mindenkinek!

Hajni